ua en ru

Міжнародні резерви в липні 2016 зросли на 35,7%

Міжнародні резерви в липні 2016 зросли на 35,7% Фото: міжнародні резерви України зросли

Надходження від розміщення ОВДП збільшили резерви держави на 98 млн доларів

За попередніми даними, міжнародні резерви України на 1 серпня 2016 склали 14,082 млрд доларів в еквіваленті. Приріст резервів у липні склав 94 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Згідно з повідомленням, за останні 12 місяців резерви зросли на 35,7%. Як пояснює регулятор, збільшення резервів у липні відбулося, насамперед, завдяки купівлі Національним банком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку і поповнення резервів.


Так, чиста купівля валюти НБУ протягом місяця становила 257,8 млн доларів. Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом липня не проводив.

Також нарощуванню резервів сприяло надходження на користь уряду 98 млн доларів, отриманих в результаті розміщення валютних ОВДП.

У той же час, незважаючи на проведення платежів уряду щодо погашення і обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі 329,7 млн доларів, резерви все ж збільшилися. Із зазначеної суми 232,8 млн доларів були спрямовані на обслуговування та погашення державних цінних паперів.

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Національного банку України.

Нагадаємо, міжнародні резерви України в червні трохи зросли.