ua en ru

Міжнародні спостерігачі на місцевих виборах не зафіксували тиску на виборців та зловживання адмінресурсом

Міжнародні спостерігачі на місцевих виборах не зафіксували тиску на виборців та зловживання адміністративним ресурсом.

Міжнародні спостерігачі на місцевих виборах не зафіксували тиску на виборців та зловживання адміністративним ресурсом. Про це на прес-конференції повідомила керівник делегації Конгресу зі спостереження за достроковими місцевими виборами в Україні Гудрун Мослер-Торнстром, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми можемо стверджувати, що з того, що бачили ми і що нам розповідали колеги з інших організацій, на цих виборах не було тиску на виборців, залякування та зловживання адміністративним ресурсом", - сказала Мослер-Торнстром.

Вона додала, що провести чесні прозорі вибори вдалося завдяки прийняттю нового закону "Про місцеві вибори".

"Якість списків виборців в Україні поліпшилася. Також важливі є зміни, які дозволяють місцевим спостерігачам оскаржувати порушення. І врешті влада втілила в життя рекомендацію Конгресу, що стосувалися проведення прямих виборів мера Києва", - сказала вона.

Загалом від Конгресу було 19 спостерігачів із 13 країн.

"Ми весь час пам'ятали про складність ситуації в Україні, коли ми вчора спостерігали за виборами на понад 120 дільницях: Київ, Київській області, Черкасах, Чернігові, Сумах, Прилуках, Зборів, Хотин, Чернівцях та ін.", - додала вона.