ua en ru

Міжнародна конвенція з дорожнього руху не зобов'язує Україну запроваджувати водійські посвідчення нового зразку, - експерт

Міжнародна конвенція з дорожнього руху не зобов'язує Україну запроваджувати водійські посвідчення нового зразку. Про це РБК-Україна повідомив член громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ Володимир Чимерис.

В.Чимерис зазначив, що вимога Міжнародної конвенції дорожнього руху, яка передбачає вказувати на водійському посвідченні термін його дії, стосується всіх країн учасників конвенції за виключенням тих, внутрішнє законодавство яких не зобов'язує обмежувати в часі дію водійських посвідчень.

«Українське законодавство не має такої вимоги до водійських посвідчень, і тому норма конвенції не поширюється на Україну. Тому українські водії можуть виїжджати за кордон з водійським посвідченням, яке мають на сьогодні», - сказав він.

Також він назвав лобіюванням заяви міністра внутрішніх справ про те, що після 29 березня ц.р. українські посвідчення водія без указання кінцевого терміну його дії не будуть визнаватися іншими країнами.