ua en ru

Міжнародна фінансова корпорація допоможе Україні реформувати держбанки, - Данилюк

Міжнародна фінансова корпорація допоможе Україні реформувати держбанки, - Данилюк Фото: зустріч міністра фінансів з керівництвом IFC (facebook.com-minfin.gov.ua)

Уряд і далі працюватиме над зменшенням частки непрацюючих кредитів в держбанках

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) висловила готовність надати Україні експертну допомогу у вирішенні проблеми непрацюючих кредитів у державних банках. Про це йшла мова в ході зустрічі міністра фінансів України Олександра Днаилюка з віце-президентом IFC Джорджиной Бейкер і виконавчим директором корпорації Стефані фон Фриденбург у Вашингтоні, передає прес-служба Мінфіну.

На зустрічі обговорили реформу державного банківського сектора і недавно схвалені урядом оновлені принципи реформування державного банківського сектора.

"Зменшення державної частки у банківському секторі є одним з пріоритетів роботи уряду. Для нас надзвичайно важливий світовий досвід Міжнародної фінансової корпорації, яка допомагає нашій країні втілювати самі сучасні практики та підходи, в тому числі, в реформуванні державних банків", - зазначив Данилюк.

У свою чергу, Джорджина Бейкер відзначила успішне співробітництво "Укргазбанку" з цим фінансовим інститутом.

Зі свого боку, Стефані фон Фриденбург додала, що для успішного розвитку банківського сектору в Україні необхідно вирішити проблему непрацюючих кредитів і ввести сучасне корпоративне управління в державних банках, які поки не мають працюючих спостережних рад.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, IFC взяла участь в підготовці державного "Укргазбанку" до приватизації, а також може стати його акціонером.