ua en ru

IFC візьме участь у підготовці Укргазбанку до приватизації

IFC візьме участь у підготовці Укргазбанку до приватизації Фото: корпорація Світового банку може купити акції "Укргазбанку" (РБК-Україна)

Корпорація також може стати акціонером банку

IFC візьме участь в підготовці державного "Укргазбанку" до приватизації, а також може стати його акціонером. Про це йдеться у проекті "Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством фінансів України та ПАТ "Укргазбанк" та Міжнародною фінансовою корпорацією", повідомляє FinClub .

Як повідомляється, проект документа був схвалений сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, підписання меморандум заплановано на наступний тиждень і відбудеться в ході візиту директора Світового банку Джим Ен Кіма.

За даними порталу, меморандум розроблено в рамках виконання Стратегії реформування державного банківського сектора від 11 лютого 2016 року. Відповідно до неї, державний "Укргазбанк" має бути приватизований.

У ході підготовки банку до торгів IFC надаватиме консультаційні послуги щодо нарощування потенціалу ЕКО-банкінгу, поліпшення корпоративного управління та створення системи управління екологічними та соціальними ризиками, оскільки після продажу, банк займеться коомерческим і ЕКО-банкінгом

Крім того, корпорація може інвестувати в банк шляхом придбання частини акцій.

Нагадаємо, столична прокуратура повідомила про підозру екс-заступник голови правління ВАТ АБ "Укргазбанк" в заподіянні шкоди на 155 млн гривень.