ua en ru

Між урядом Вірменії та Єврокомісією підписана спільна декларація про співпрацю

Між урядом Вірменії і Європейською комісією в Єревані підписана спільна декларація про співпрацю, передає РБК з посиланням на АРКА, яке посилається на прес-службу Президента Вірменії.

Документ підписали міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбандян та комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Згідно з декларацією, сторони вітають позитивні зрушення в переговорах по Асоціації Вірменія - ЄС і відзначають важливість наступних кроків Вірменії, спрямованих на забезпечення необхідних умов для початку переговорів щодо створення зони вільної торгівлі в рамках майбутньої угоди по Асоціації.

Відповідно до документа, уряд Вірменії і Єврокомісія зобов'язуються бути більш послідовними у здійсненні закріплених у рамках розроблюваної між урядом та Єврокомісією програми співробітництва щодо здійснення реформ.

Декларація також підтверджує чітку рішучість Вірменії в справі продовження реформ і готовність Єврокомісії до надання ще більшої підтримки, зокрема, за допомогою бюджетної допомоги, а також здійснення спільних проектів щодо розвитку державних інститутів управління.

Президент Вірменії Серж Саргсян під час зустрічі з Ш.Фюле відзначив динамічний розвиток відносин Вірменія ЄС. Він зазначив, що двосторонні зустрічі та обговорення на високому рівні, зокрема, підписана декларація, говорять "про динамічний розвиток відносин Вірменія - ЄС".

У свою чергу Ш. Фюле сказав, що за активної спільної роботи 2011 р. може стати періодом виведення співробітництва між Вірменією та ЄС на новий рівень.