ua en ru

Мей і Юнкер домовилися про зміни в умовах Brexit

Мей і Юнкер домовилися про зміни в умовах Brexit Фото: Тереза Мей (twitter.com/Number10gov.jpg)

Для остаточного затвердження його повинен прийняти британський парламент

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодили зміни в умовах Brexit. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, сторони домовилися про відсутність контролю на кордоні між Північною Ірландією, яка є частиною Великобританії, і Ірландією - членом ЄС.

Крім того, Лондон і Брюссель погодилися разом працювати над юридичними аспектами цього питання і укласти нову угоду до грудня 2020 року.

Однак Юнкер зазначив, що на подальші переговори про умови виходу не піде. Він сказав, що третього шансу не буде.

"Третього шансу не буде. Не буде і подальших тлумачень, ніяких додаткових запевнень в повторних запевненнях - якщо не вдасться провести повноцінне голосування завтра", - сказав Юнкер.

Так, британський парламент хотів отримати певні запевнення.

"Саме в цьому дусі співпраці сьогодні Тереза Мей і я домовилися про спільний юридично обов'язковий документ, який стосується Угоди про зняття коштів. У документі містяться змістовні роз'яснення і юридичні гарантії характеру підтримки", - сказав Юнкер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тереза Мей відправиться в Страсбург для обговорення угоди з Brexit.

РБК-Україна писало, що глава Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що крайнім терміном виходу Великобританії з Європейського союзу може стати початок липня 2019 року.