ua en ru

Мей може стати прем'єром Британії до 21 липня

Мей може стати прем'єром Британії до 21 липня Фото: Мей може стати прем'єром Британії до 21 липня

Якщо Мей стане прем'єром не в результаті загальних виборів, у неї може виникнути проблема з легітимністю

Міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза ​​Мей може очолити уряд держави до 21 липня 2016 року. Про це повідомляє ВВС з посиланням на аналітиків.

"Не слід також забувати, що 21 липня депутати парламенту роз'їжджаються на літні канікули, і деякі аналітики вважають, що Мей може стати прем'єром до цієї дати", - пише видання.

Так, за словами депутата британського парламенту від Консервативної партії Майкла Фабриканта, на передачу влади "необхідно трохи часу", а також необхідно "дотримуватися правил пристойності". Він зазначив, що Девід Кемерон хотів взяти участь в ще кількох запланованих зустрічах зі світовими лідерами. Крім того, Мей знадобиться деякий час для того, щоб сформувати свій кабінет міністрів.


При цьому видання підкреслює, що в разі, якщо Мей стане прем'єр-міністром не в результаті загальних виборів, то у неї може виникнути проблема з легітимністю.

"Уже звучать голоси, що вимагають проведення дострокових виборів до парламенту, щоб будь-який новий уряд користувався підтримкою виборців", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в результаті голосування депутатів британського парламенту від Консервативної партії визначилося два кандидата на пост прем'єр-міністра країни - міністр внутрішніх справ Тереза ​​Мей і міністр енергетики Андреа Лідсом. Потім Ледсом зняла свою кандидатуру.