ua en ru

Мей втратила контроль над Brexit

Мей втратила контроль над Brexit Фото: Тереза Мей (Dan Kitwood/Getty Images)

Варіанти виходу країни з ЄС буде розглядати парламент Британії протягом доби

Палата громад парламенту Великої Британії захопила на добу контроль над процесом Brexit у прем'єр-міністра Терези Мей. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Тепер парламент протягом 27 березня розглядатиме варіанти того, як Велика Британія буде виходити з Європейського союзу. З цього питання відбудеться серія голосувань за варіантами дій.

Ініціативу запропонував член Консервативної партії Олівер Летвін. Його підтримали 329 чоловік. Проти проголосували 302 парламентарії. Зокрема, парламент голосуватиме з питання угоди з ЄС.

Парламент Британії захопив контроль над процесом Brexit у прем'єр-міністра Терези Мей і тепер буде прагнути вирішити, як Великобританія виходить з Європейського союзу.

Нагадаємо, понад 5,5 млн жителів Великої Британії підписали петицію проти виходу країни зі складу Європейського союзу. Відповідно до британського законодавства, петицію повинен розглянути праламент країни, якщо вона набирає понад 100 тис. підписів.

Раніше прем'єр-міністр Тереза ​​Мей пообіцяла піти у відставку в разі схвалення Палатою громад укладеної нею з Брюсселем угоди про умови виходу Британії з ЄС.