ua en ru

Мей виключила повторне голосування по Brexit

Мей виключила повторне голосування по Brexit Фото: Тереза Мей

Також британський прем'єр відмовилася брати участь у теледебатах на майбутніх виборах

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що повторного референдуму з питання про збереження членства Британії в Євросоюзі не буде. Про це повідомляє BBC.

"Зворотного шляху бути не може", - сказала Мей в ефірі BBC, додавши, що тепер уряду необхідно стримати свою обіцянку по Brexit.

Зазначають, що онлайн-петиція про повторний референдум про вихід Британії з Євросоюзу зібрала два мільйони підписів.

Також у вівторок Тереза Мей оголосила, що попросить парламент оголосити дострокові вибори 8 червня - на три роки раніше терміну. При цьому вона сказала, що не буде брати участь у передвиборних теледебатах.

"Я віддаю перевагу спілкування з виборцями", - зазначила прем'єр-міністр.

У зв'язку з цим лідер лейбористів Джеремі Корбін звинуватив прем'єра в ухиленні від відкритого телевізійного діалогу, а ліберальні демократи закликали телевізійників виставити порожнє крісло замість Терези Мей.

"Давайте проведемо дебати. Британці заслуговують того, щоб побачити, як потенційні лідери говорять про майбутнє нашої країни ", - сказав Корбін.

Нагадаємо, Лондон планує використовувати тему загрози РФ як перевага при Brexit. Британія хоче використовувати страх Європи перед "російською загрозою" на переговорах по Brexit.