ua en ru

Лондон планує використовувати тему загрози РФ як перевагу при Brexit

Лондон планує використовувати тему загрози РФ як перевагу при Brexit Фото: британський уряд

Британія хоче використовувати страх Європи перед "російською загрозою" на переговорах по Brexit

Кабінет міністрів Великобританії дійшов згоди, що на переговорах із Європейським Союзом під час Brexit Лондон повинен використовувати свою перевагу в безпеці над рештою Європи і, зокрема, страх Європи перед "російською загрозою". Про це з посиланням на "офіційний звіт" у вигляді аудіозапису переговорів британських міністрів повідомляє The Telegraph.

За даними газети, в засіданні взяли участь міністр оборони Майкл Феллон, глава МЗС Борис Джонсон, міністр з питань виходу Великобританії з ЄС Девід Девіс і канцлер казначейства Філіп Хеммонд.

Як випливає із запису, Джонсон заявив, що в питаннях безпеки під час переговорів Лондон має бути "сильною рукою" і "не повинен бути ініціатором". Своєю чергою глава Міноборони Феллон заявив, що "незахищеність Європи знаходиться на вищому рівні з часу "холодної війни".

"Спостерігається зростання російської агресії. ЄС потребує наших можливостей", - сказав Феллон.

Девіс зазначив, що Великобританія не повинна "применшувати свої сили" у переговорах, а канцлер казначейства Хеммонд заявив, що Євросоюз не запропонує Лондону такі умови економічного співробітництва, які відлякали б Британію від співпраці з безпеки.

У кінці зустрічі прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей підкреслила, що питання безпеки грають "визначальну роль для ЄС", тому Лондон у сильній позиції, пише видання.

"Не дивлячись на нюанси, я думаю, що в кабміні переконані в тому, що ми знаходимося на більш сильній позиції, і європейці це знають", - стверджує джерело газети, знайоме з переговорами міністрів.

Співрозмовник також підкреслив, що Лондону потрібні "особливі умови партнерства, які будуть покривати всі аспекти, включаючи безпеку". Втім, він зазначив, що Лондон не збирається "погрожувати" Європі, але усвідомлює свою перевагу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країнам, які залишаються в Євросоюзі після Brexit, доведеться поділити між собою частину суми, яку раніше вносила Великобританія.