ua en ru

У Києві на станції метро "Вокзальна" побудують ще один вихід

У Києві на станції метро "Вокзальна" побудують ще один вихід Фото: станція метро "Вокзальна" (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Київський метрополітен розмістив тендерну пропозицію на проектування другого виходу станції "Вокзальна" та реконструкції існуючої станції. Пропозиції приймають до 20 листопада.

Про це повідомляє прес-служба метрополітену у Facebook.

"Пропозиції від учасників приймаються до 20 листопада. Аукціон призначено через три дні після завершення подачі заявок", - сказано у повідомленні.

Договір передбачає, що роботи з проектування розпочнуться після визначення фінансування на проведення будівництва та реконструкції.

"Станція "Вокзальна" - одна з перших п’яти, що запрацювали у першому пусковому комплексі 1960 року. Реконструкція її інфраструктури не проводилася з часу початку роботи. Водночас давно затребуваним є і другий вихід зі станції для якісного обслуговування пасажиропотоку", - звертають увагу у метрополітені.

Нагадаємо, найпопулярнішою і найбільш завантаженою станцією метро в Києві є "Академмістечко", на "Лісовий", і "Вокзальній" станціях підземки також великий пасажиропотік.

Як писало РБК-Україна, на початку листопада у зв'язку з ростом захворюваності COVID-19 в Києві посилили контроль масочного режиму в метро. До цих заходів залучать муніципальну охорону.