ua en ru

Методика і порядок впровадження стимулюючого тарифоутворення буде представлена ​​восени 2012 р., - Саратов

Глава Національної комісії з регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомуслуг) Валерій Саратов заявив, що методика і порядок впровадження нової моделі стимулюючого тарифоутворення будуть представлені восени ц.р. Про це повідомляє прес-служба Нацкомуслуг.

"Фахівцями Нацкомісії розробляються відповідні методики і порядки впровадження. Я розраховую, що до вересня вони будуть представлені громадськості", - заявив Саратов.

Крім того, Саратов зазначив, що метою підписаного вчора, 17 липня 2012 р. Президент Віктором Януковичем закону № 4998-VI "Про внесення змін до закону України" Про природні монополії ", є введення в дію нових моделей тарифоутворення - створення передумов для залучення інвестицій , в першу чергу для реформування комунальної сфери (водопостачання, водовідведення та теплопостачання), а також підвищення якості комунальних послуг.

Глава Нацкомуслуг стверджує, що перехід на стимулюючий тариф не буде обов'язковим або примусовим. Ті підприємства, які захочуть, а головне - зможуть перейти матимуть таку можливість.

"Необхідно розуміти, що підприємства швидко зрозуміють переваги нової моделі і протягом наступних кількох років більшість з них перейде на роботу в рамках нової моделі тарифоутворення", - прогнозує Валерій Саратов.