ua en ru

"Метінвест" вклав 90 млн грн в розвиток інфраструктури Маріуполя

Металургійні комбінати імені Ілліча та "Азовсталь" Групи "Метінвест" інвестували понад 90 млн грн у розвиток Маріуполя в 2015 році.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Метінвест".

Металурги реалізували 89 проектів, спрямованих на відновлення зруйнованої обстрілами інфраструктури та житла, реконструкцію лікарень, шкіл і дитячих садків, ремонт доріг і придбання транспорту.

"Обстріл мікрорайону Східний 24 січня 2015 року міг перерости в гуманітарну катастрофу, якби не своєчасна допомога меткомбінатів Маріуполя. Співробітники підприємств вже на наступний день почали відновлювати постраждалі квартали. На тимчасове утеплення вікон будівельної плівкою, вікна, ремонт дитячих садків, шкіл та будинків приватного сектору металурги направили близько 9 млн грн. Ще майже 3 млн грн перераховано жителям мікрорайону для самостійного відновлення житла", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на відновлення залізничного мосту через річку Кальчик, підірваного в кінці 2014 року, Група Метінвест виділила 14 млн грн.

"На подолання наслідків обстрілу селища Сартана іллічівці направили 1,7 млн грн. Працівники цеху ремонту та благоустрою відновили 124 приватних будинку і поклали 800 метрів асфальту. Для повноцінного транспортного сполучення селищ Сартана та Талаківка з Маріуполем підприємство закупило два нових автобуси", - йдеться в повідомленні.

Також підкреслюється, що комбінат "Азовсталь" продовжує капітальний ремонт міської лікарні №4.

Крім того, в 2015 році "Азовсталь" завершила реконструкцію верхнього ярусу парку Лепорського. Облаштовані пішохідні доріжки, відновлено вуличне освітлення і літня естрада, розширений майданчик для скейтбордистів.

У серпні-вересні минулого року ММК ім. Ілліча відремонтував 30 тис. кв. м доріг в 60 дворах Маріуполя. На реалізацію інфраструктурного проекту знадобилося більше 6 млн грн. Подібні масштабні ремонти внутрішньоквартальних доріг не проводилися в місті кілька десятків років.