ua en ru

"Метінвест" реалізує екологічні проекти на суму понад 400 млн доларів

"Метінвест" реалізує екологічні проекти на суму понад 400 млн доларів Ілюстративне фото (metinvestholding.com)

Метінвест підтвердив системність розвитку зеленого бізнесу та міст

Компанія "Метінвест" в ході першого міжнародного інвестиційного форуму в Маріуполі підписала меморандуми на 6 років про співпрацю у напрямі поліпшення навколишнього середовища з Маріуполем, Запоріжжям та Кривим Рогом. Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Таким чином, як відзначають в групі, "Метінвест" виводить Україну на новий рівень взаємодії з міжнародними організаціями та громадами.

Інвестиції в екологічну модернізацію складуть понад 400 млн доларів США. "Метінвест" націлений допомогти у виконанні комплексу програм, які змінять екологічну обстановку в регіонах України і стабілізують економіку країни.

Активи компанії будуть модернізовані відразу в двох напрямках – виробничому і екологічному. Підписання Меморандумів – ще один крок до системної модернізації виробництв та інвестиційної підтримки великих екологічних проектів, спрямованих на поліпшення загальної екологічної обстановки і підвищення рівня життя в містах присутності, впевнені в "Метінвесті".

Як заявив генеральний директор групи Юрій Риженков, в рамках програми екологічної модернізації на 2019-2024 роки на підприємствах "Метінвесту" реалізується низка великих проектів на суму понад 400 мільйонів доларів.

"Також ми маємо намір продовжити виконання корпоративних соціальних проектів і залучати міжнародних експертів та громади міст до впровадження спільних проектів зеленого сталого розвитку", - розповів Риженков.

Зокрема, в Маріуполі завдяки новому формату взаємодії буде посилено вже наявну співпраця бізнесу і муніципалітету. З'являться нові великі спільні програми, які поліпшать загальну екологічну обстановку в місті.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко в свою чергу зазначив, що основні напрямки розвитку Маріуполя в рамках програми "Зелені міста" – транспорт, енергоефективність, управління відходами, водні ресурси і мала екологія.

"Традиційно в проектах по цих напрямках група "Метінвест" є нашим стратегічним фінансовим партнером. Укладений меморандум посилить співпрацю з вже наявними програмами і в той же час стане відмінним стартом для нових спільних проектів", - заявив мер.

Як писало раніше РБК-Україна, група "Метінвест" буде поетапно передавати у відкритий доступ результати роботи модернізованих об'єктів маріупольських меткомбінатів.