ua en ru

Metinvest залучив 75 млн дол. в Rabobank Group з терміном погашення в 2013 р

Міжнародна вертикально-інтегрована гірничо-металургійна група компаній Metinvest ("Метінвест") завершила процедуру залучення преекспортного фінансування в Rabobank Group на загальну суму 75 млн дол з терміном погашення в 2013 р. Залучені кошти будуть спрямовані на подальшу модернізацію активів компанії та загальнокорпоративні цілі, повідомляє прес-служба компанії.
Згідно з повідомленням, це перший кредит "Метінвесту" в 2011 р. У 2010 р. компанія залучала синдикований кредит в 700 млн дол., де організатором синдикату виступив Deutsche Bank AG, а кредиторами 14 банків. За даними Thomson Reuters Loan Pricing Corp. (LPC) це був найбільший кредит, отриманий приватною українською компанією за останні два роки. Раніше найбільшим був визнаний синдикований кредит обсягом 1,5 млрд дол., залучений "Метінвестом" в липні 2007 р.
Нагадаємо, "Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами "Метінвест" є Група СКМ (75%) і "Смарт-Холдинг" (25%).