ua en ru

Європейська компанія Skinest Baltija схвалила якість залізничних скріплень комбінату "Азовсталь"

Якість залізничних скріплень виробництва комбінату "Азовсталь" Групи "Метінвест" отримала схвалення європейського споживача - компанії Skinest Baltija. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Метінвесту".

Аналіз, проведений Skinest Baltija, європейським постачальником матеріалів для залізничної інфраструктури, підтвердив, що підкладки роздільного скріплення 1КБ50, 1КБ65 і КД-65 і двоголові накладки до рейок типу Р65 виробництва "Азовсталі" повністю відповідають вимогам Гостів та УкрСЕПРО.

Як зазначається, рейкові скріплення - важливі елементи залізничних колій, що з'єднують між собою рейки і шпали. Вони використовуються на всіх видах залізничних шляхів. У прес-службі підкреслили, що в процесі експлуатації ці скріплення піддаються серйозним навантаженням, тому підвищені вимоги висуваються як до конструкційних характеристик, так і до якості сталі, з яких вони виготовлені.

У першому півріччі 2015 року "Метінвест" поставив понад 10 тис. тонн сталевого прокату для верхньої будови залізничної колії, у тому числі близько 1 тис. тонн рейкових скріплень. Продукція поставляється в основному на внутрішній ринок, а також в СНД (у тому числі Білорусь і Туркменістан) і країни Європи (Латвія, Литва та Угорщина).

Комбінати Групи "Метінвест" випускають понад 15 видів рейкових скріплень, в тому числі підкладки, накладки і жорсткі проміжні клеми.