ua en ru

За місяць поліція зареєструвала понад 2 тис. злочинів, пов’язаних з обігом зброї

За місяць поліція зареєструвала понад 2 тис. злочинів, пов’язаних з обігом зброї Фото: зброя (npu.gov.ua)

Поліцейські викрили та затримали понад 20 осіб, які вчинили злочини із використанням зброї у складі організованих груп

В Україні з 6 вересня по 6 жовтня 2017 року проходили профілактичні заходи, пов’язані із вилученням з незаконного обігу зброї та вибухівки, в результаті яких поліція за місяць задокументувала понад 2 тис. злочинів. Про це повідомила прес-служба Нацполіції України.

"Наразі 1434 особам повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень у сфері нелегального обігу зброї. Крім того, поліцейські викрили та затримали понад 20 осіб, які вчинили злочини із використанням зброї у складі організованих груп", - йдеться у повідомленні.

Перший заступник голови Національної поліції України, начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін розповів, що за час відпрацювання працівники поліції задокументували 2319 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом зброї та вилучили 1078 одиниць вогнепальної зброї (471 пістолет, 35 автоматів, 156 гвинтівок, 116 обрізів, 70 гранатометів, 13 кулеметів та 112 одиниць саморобної зброї).

Також із незаконного обігу вилучено близько 200 тис. боєприпасів, серед яких - 951 граната, виявлено більш ніж півсотні вибухових пристроїв.altФото: інфографіка вилучення зброї по Україні

Найбільшу кількість правопорушень у сфері незаконного обігу зброї виявлено у Дніпропетровській (246), Одеській (142), Луганській (126), Донецькій (152), Кіровоградській (119) областях та Києві (152 факти).

У поліції заявили, що продовжуватимуть проведення заходів, спрямованих на припинення обігу нелегальної зброї.

Нагадаємо, у Чернігівській області за час операції "Зброя та вибухівка" поліція вилучила у місцевих мешканців 20 одиниць зброї.