ua en ru

Мери Полтавської області закликають Раду прийняти 16 січня держбюджет-2014

Керівники міст, сіл, районів та депутати місцевих рад Полтавської області звернулися до депутатів ВРУ на завтрашньому пленарному засіданні парламенту прийняти держбюджет на 2014 р.

Керівники міст, сіл, районів та депутати місцевих рад Полтавської області звернулися до депутатів Верховної Ради України на завтрашньому пленарному засіданні парламенту прийняти держбюджет на 2014 р. Відкритий лист до депутатів підписали 507 представників громад Полтавської області, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Серед них мер Полтави Олександр Мамай, Лубен Олександр Грицаєнко, Комсомольська - Сергій Супрун, Миргорода - Сергій Соломаха, голови райрад, близько 200 голів сільрад, більше 200 депутатів різних рівнів.

У відкритому листі вони критикують парламентаріїв, що останні кілька тижнів вони не використовували для розгляду бюджету, а нардепи нагнітали політичне протистояння в країні.

"Урядом підготовлено і направлено у Верховну Раду держбюджет на 2014 рік. Згідно з прийнятою Верховною Радою постановою народні депутати, комітети, фракції могли до 8 січня внести свої пропозиції до проекту бюджету.

16 січня парламент має ухвалити головний фінансовий документ держави в цілому. Адже за цим рішенням стоїть прийняття бюджетів областей, районів, місцевих бюджетів кожного населеного пункту України.

Це зарплати, стипендії, пенсії, виплати на дітей, безперебійна робота соціально важливих установ і все інше, що має забезпечуватися в державі",- йдеться в документі.

"Створюється враження, що основна ваша діяльність - це мітинги і пікети, марші та автопробіги. Однак, громади міст, селищ та сіл чекають вирішення актуальних економічних та соціальних питань, люди сподіваються на відповідальну і конструктивну роботу народних обранців.

Настійно закликаємо приступити до роботи в стінах парламенту і перейти, нарешті, від площинної риторики до змістовного діалогу", - сказано у відкритому зверненні.

Представників громад Полтавської області вважають, що блокування бюджетного питання - шлях до економічних проблем і збоїв життєзабезпечення громад.

"Просимо підтримати державний бюджет на 2014 рік. Про результати вашого голосування за соціальний бюджет ми будемо інформувати громади",- сказано у відкритому листі.