ua en ru

Мери Києва та Кіото домовилися про більш ефективну співпрацю міст

Мери Києва та Кіото домовилися про більш ефективну співпрацю міст Фото: мер Києва відвідав Кіото на запрошення японського колеги

Японська сторона пообіцяла допомогти із впровадженням у Києві своїх високотехнологічних розробок у сфері громадського транспорту, щоб зробити користування ним більш комфортним для пасажирів. Про це заявив Віталій Кличко у Кіото після зустрічі з мером міста Дайсаку Кадокава.

Сьогодні, 7 вересня, Київ та Кіото відзначають 45 років побратимства двох міст. Мер Києва відвідав Кіото на запрошення японського колеги.


"2017 рік оголошений роком Японії в Україні. І ми готуємося до цього. Зокрема, в столиці оновимо парк Кіото. Буде дуже символічно, якщо ми його зробимо зі справжньою атмосферою Японії – в стилі японського саду, – відзначив Віталій Кличко під час зустрічі з мером Кіото. – Ми дуже раді співпраці в запровадженні технологій Smart City, культурному обміну, який у нас складається успішно, обміну освітньому і науковому, про який ми домовилися під час мого візиту", – наголосив мер Києва.

Найближчим часом до Японії в науковий центр Кіото відправлять групу українських студентів, які займаються інноваціями, технологіями та дизайном. А група студентів з Кіотського університету приїде до Києва та візьме участь в роботі столичних хабів. Про це Кличко домовився під час відвідання Кіотського наукового центру ASTEM.

Президент Kyoto Research Park (в який входить ASTEM) Казуя Мацуо відзначив, що такий принцип роботи наукового центру довів свою успішність. "Дуже важливо допомагати малому і середньому бізнесу, щоб компанії і фірми розвивалися і ставали великими компаніями. У нас акумулюється великий досвід. І ми будемо раді допомогти Києву в обміні досвідом, долученні до нових технологій для розвитку бізнесу. Бо впровадження інноваційних технологій поліпшує якість життя людей. Наш центр разом зі студентами вишів розробляє високі технології. І ми надаємо технології підприємствам, щоб вони могли вдосконалити свої послуги чи виробництво", – підкреслив Казуя Мацуо.

Кличко відзначив, що Київ дуже зацікавлений у впровадженні новітніх технологій. "Ми всі розуміємо, що високі технології пріоритетні в розвитку міст і країн. Японія – лідер у генерації і запровадженні високих технологій. І ми вдячні за готовність до ефективної співпраці, бо використовуємо світовий досвід для того, щоб Київ був сучасним та комфортним містом", – відзначив Кличко.