ua en ru

Меру Ужгорода вручили підозру про вчинення кримінального правопорушення

Меру Ужгорода вручили підозру про вчинення кримінального правопорушення Фото: Богдан Андріїв (facebook.com Богдан Андріїв)

Підозра стосується обставин реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо"

Меру Ужгорода Богдану Андріїву вручили підозру про вчинення кримінального правопорушення. Про це повідомляє місцеве видання "Закарпаття Online".

Як зазначається, підозру було вручено сьогодні, 29 серпня 2018 року, у першій половині дня. Підозра стосується обставин реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо".

Повідомляється, що у мерії підтвердили вручення підозри Андріїву. Крім того, у мерії додали, що наявна офіційна технічна документація підтверджує відсутність матеріальних збитків, які б спричинили фінансову шкоду державі або громаді міста. Вказані матеріали, як зазначається, наразі оформляються та будуть подані до органу досудового розслідування.

Крім того, у міськраді наголосили, що всі тендерні процедури з реконструкції центру були проведені та роботи розпочаті до набуття Андріївим повноважень мера міста.

Як повідомляє "Депо. Закарпаття", підозру меру Ужгорода вручили через адвоката, йому як співучаснику прокуратура інкримінує ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата бюджетних коштів) по справі "Совиного гнізда".

Євросоюз у межах транскордонного співробітництва з метою покращення туристичної привабливості історичних пам’яток міст виділив кошти на реконструкцію "Совиного гнізда". За цією програмою одна з комерційних структур Ужгорода виступила підрядником. Частину коштів на роботи було виділено з місцевого бюджету, інша частина - кошти грантового проекту, проте вони були незаконно привласнені. Загальна сума привласнених коштів становить понад 6,5 млн гривень.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що посадовців Дніпропетровського облавтодору звинувачують у привласненні 3 млн гривень. Також повідомлялося, що у Львівській області арештували працівницю банку, яка привласнила 4 млн гривень.