ua en ru

Посадовців Дніпропетровського облавтодору звинувачують у привласненні 3 млн гривень

Посадовців Дніпропетровського облавтодору звинувачують у привласненні 3 млн гривень Ілюстративне фото: дорожні рооботи (УНІАН)

До організованої злочинної групи входило четверо осіб

Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції та обласна прокуратура передали до суду матеріали справи з обвинувальним актом щодо посадовців облавтодору, які у 2017 році заволоділи бюджетними коштами у сумі 3 млн гривень. Про це повідомили в Департаменті захисту економіки Нацполіції України.

Під час проведення комплексу слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що організована група складається з чотирьох осіб, які, зловживаючи службовим становищем, завдали збитків місцевому бюджету.

"У ході кримінального провадження оперативниками обласного управління захисту економіки Нацполіції було встановлено, що шляхом підробки документів посадовці ДП "Дніпропетровський облавтодор" у 2017 році заволоділи бюджетними коштами на суму понад три мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

У поліції розповіли, що чинними на той час посадовцями було складено завідомо неправдиві акти приймання про виконання робіт з ремонту доріг Дніпропетровської області та акти витрачених на це матеріалів.

Прокуратура Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

26 червня учасникам злочинної групи було повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, суд у Львівській області заарештував керівницю районного відділення одного з банків, яка привласнила гроші вкладників на суму 4 млн гривень.