ua en ru

Меру Сколе, затриманого на хабарі, повідомили про підозру

Меру Сколе, затриманого на хабарі, повідомили про підозру Фото: Володимир Москаль

В даний час вирішуються питання про обрання мера Сколе запобіжного заходу

Міському голові Сколе (Львівська область) Володимиру Москалю оголошено про підозру в отриманні хабара. Про це в четвер, 19 липня, повідомила прес-служба Львівської прокуратури.

Москаля затримали на Сколівському кладовище на черговий неправомірної вигоди 18 липня 2018 близько 20:25 годин. Він вимагав від особи переоформити на свою матір гаражне приміщення орієнтовною вартістю 70 тис. Гривень (у цю суму, зокрема, включено вартість нотаріальних послуг - 8700 гривень).

Меру Сколе, затриманого на хабарі, повідомили про підозру
Меру Сколе, затриманого на хабарі, повідомили про підозру

Фото: затримання Москаля (lviv.gp.gov.ua)

"Відзначимо, що новий злочин чоловік скоїв на етапі апеляційного оскарження вироку Стрийського міськрайонного суду, за отриману службовцям неправомірну вигоду призначив йому покарання у вигляді 6 років 6 місяців позбавлення волі", - зазначили в прокуратурі.

Прокурор області Юрій Квятківський оголосив Москалю повідомлення про підозру за ч. 3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище).

"В даний час вирішуються питання про обрання порушнику запобіжного заходу", - додали в прокуратурі.

Додали, що меру Сколе загрожує до 10 років ув'язнення, три роки позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю, а такий конфіскація майна.

Нагадаємо, в місті Сколе Львівської області 18 липня на хабарі затримали мера міста Володимира Москаля при отриманні хабара в розмірі 68700 гривень.