ua en ru

МЕРТ скаржиться на саботаж проведення конкурсів на керівників держкомпаній

МЕРТ скаржиться на саботаж проведення конкурсів на керівників держкомпаній Фото: Мінекономрозвитку заявило про перешкоджання проведенню конкурсів на керівників держкомпаній

Колишні керівники держкомпаній блокують призначення нових за допомогою судів

У процесі проведення конкурсів на посади керівників держкомпаній Міністерство економічного розвитку і торгівлі стикається з блокуванням конкурсів через суди колишніми керівниками. Про це в п'ятницю, 18 березня, під час позачергового засідання Кабінету міністрів України повідомила перший заступник міністра МЕРТ Юлія Ковалів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ці процедури у нас тривають дуже довго і конкурси відбуваються не завдяки, а всупереч тим бар'єрам, які ставляться. Основні бар'єри, які у нас є - це рішення судів. На сьогодні багатьма, в тому числі й колишніми керівниками держкомпаній, блокуються конкурси через рішення судів, які фактично не дозволяють конкурсним комісіям проводити відкриті конкурси. Так, зокрема в аеропорту "Бориспіль", за рішенням суду була спроба заблокувати конкурс по Укрпошті. Вчора була спроба заблокувати конкурс з Центренерго, на щастя, суд вчора відхилив клопотання про зупинення конкурсу", - сказала заступник міністра.

Ковалів також зазначила, що на сьогоднішній день вже призначено на конкурсній основі керівників 6 держкомпаній зокрема: Укргазвидобування, Укрнафти, Укртранснафти, Іллічівського морського порту та аеропорту "Львів".

Нагадаємо, практично половина держкомпаній на сьогодні саботує проведення міжнародного незалежного фінансового аудиту.