ua en ru

У МЕРТ заявили, що продовження експортного мита на брухт чорних металів не суперечить УА з ЄС

У МЕРТ заявили, що продовження експортного мита на брухт чорних металів не суперечить УА з ЄС Фото: Кабінет міністрів (РБК-Україна)

МЕРТ рекомендує президенту підписати відповідний законопроект

У Міністерстві економічного розвитку та торгівлі заявили, що дія законопроекту №6382 "Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" не суперечить Угоді про асоціацію України з Європейським союзом. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

"У разі набрання чинності Законом, його положення будуть застосовуватися без шкоди для зобов’язань у рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Для металобрухту, який експортуватиметься в ЄС, залишатимуться чинними ставки вивізного мита, визначені в Угоді", - зазначається у повідомленні.

Наголошується, що сьогодні, 16 червня 2017 року, Мінекономрозвитку провело широке обговорення законопроекту №6382 із зацікавленими сторонами: народними депутатами, асоціаціями металургів, представниками металургійних підприємств, Урядовим офісом з європейської та євроатлантичної інтеграції.

"За підсумками обговорення, Мінекономрозвитку ухвалило рішення рекомендувати Президенту України підписати Проект Закону про внесення змін до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" №6382", - сказано у повідомленні.

Також у МЕРТ підкреслили, що законопроект має на меті стабілізацію роботи українських металургійних підприємств в умовах військової агресії, збереження 25 тис. робочих місць.

Крім того, Кабінет міністрів України готовий доводити свою позицію перед міжнародними партнерами. Уряд вважає, що реалізація положень закону спрямована на подолання викликів екстраординарної ситуації в економічній, соціальній і безпековій сферах.

Слід зазначити, що раніше представництво ЄС в Україні виступило із закликом не продовжувати дію мит на експорт металобрухту. У відомстві підкреслювали, що це порушить домовленість із ЄС щодо скасування цих мит.

Нагадаємо, на початку червня Верховна Рада підтримала відповідний законопроект за основу та в цілому. За документ проголосували 260 парламентарів.