ua en ru

Рада продовжила дію експортного мита на брухт чорних металів в розмірі 30 євро/тонна 

Рада продовжила дію експортного мита на брухт чорних металів в розмірі 30 євро/тонна  Фото: Верховна Рада України (РБК-Україна)

За документ проголосували 260 парламентарів

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №6382 "Про внесення змін до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку". За документ проголосували 260 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, документом передбачається збереження дієвого механізму правового регулювання експорту металобрухту для зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку задля першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та забезпечення умов відбудови об’єктів інфраструктури.

Зокрема, передбачається тимчасово, терміном на 2 роки, продовжити дію експортного мита на відходи та брухт чорних металів на рівні 30 євро за 1 тонну.

Реалізація запропонованого заходу має економіко-правове підґрунтя та не суперечить міжнародним зобов’язанням України. Зокрема, продовження дії експортного мита в сучасних соціально-економічних та політичних умовах повною мірою відповідає положенням статті XXI(b)(iii) ГАТТ "Винятки з міркувань безпеки", що передбачає право держави застосовувати обмежувальні заходи з метою захисту своєї національної безпеки.

Рада продовжила дію експортного мита на брухт чорних металів в розмірі 30 євро/тонна

Фото: результати голосування

"Законопроект спрямований на стабілізацію ситуації в металургійній галузі та суміжних секторах, збереження існуючих та створення нових робочих місць, збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок підвищення експортного мита на металобрухт, а також створення більшої доданої вартості на території держави шляхом глибокої переробки дефіцитної сировини, утвореної на її території", - наголошують автори документу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет рекомендує ВР продовжити дію експортного мита на металобрухт.