ua en ru

У МЕРТ заявили, що дії АМКУ ставлять під загрозу реформу управління державними підприємствами

У МЕРТ заявили, що дії АМКУ ставлять під загрозу реформу управління державними підприємствами Фото: Мінекономрозвитку

АМКУ рекомендував послабити вимоги до компаній, що здійснюють аудит

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) заявили, що дії Антимонопольного комітету України (АМКУ) ставлять під загрозу реформу управління державних підприємств. Про це повідомили в прес-службі МЕРТ.

"25 квітня АМКУ надав рекомендації щодо перегляду постанови Кабміну №390, яка зобов'язує найбільші компанії держсектора проводити незалежний аудит річної фінансової звітності та встановлює жорсткі критерії щодо якості, професіоналізму та репутації для аудиторських фірм, які допускаються до проведення аудиту", - йдеться в повідомленні.

У МЕРТ підкреслили, що найбільш жорсткі критерії застосовуються тільки до аудиторів 46 особливо важливих держпідприємств. Дане рішення є невід'ємною частиною реформи управління держкомпаній, оскільки запроваджує світові стандарти прозорості та підзвітності державного сектору економіки.

Відповідно до заяви прес-служби, у МЕРТ стурбовані рекомендаціями АМКУ щодо послаблення вимог до компаній, які мають право здійснювати аудит найбільших держпідприємств, оскільки воно ставить під загрозу досягнення реформи. Мінекономрозвитку вважає висновки АМКУ несправедливими і вирваними з контексту реформи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Мінекономрозвитку, що 15 державних підприємств саботують незалежний фінансовий аудит з залученням аудиторських компаній світового рівня.