ua en ru

МЕРТ погодило з Кабміном новий законопроект про приватизацію

МЕРТ погодило з Кабміном новий законопроект про приватизацію Фото: перший заступник голови МЕРТ Максим Нефьодов (kmu.gov.ua)

У МЕРТ розраховують, що вже у вересні Рада може підтримати цей законопроект

Міністерство економічного розвитку та торгівлі погодило з Кабінетом міністрів України новий законопроект про приватизацію. Про це заявив перший заступник глави МЕРТ Максим Нефьодов, передає "5 канал".

"Ми погодили з Кабінетом міністрів новий законопроект про приватизацію. Він зараз буде розглядатися в Національній раді реформ, і, починаючи з вересня, ми будемо агітувати всі фракції таки підтримати цей проект", - розповів Нефьодов.

За його словами, законопроект істотно спрощує процес приватизації, розділяючи всі підприємства тільки на дві групи - на об'єкти великої та малої приватизації.

"Великі існуючі бізнеси, які повинні продаватися виключно з інвестиційними радниками. Наприклад, Одеський припортовий завод, або Центренерго. І є малі об'єкти. Малі об'єкти фактично тільки називаються підприємствами, за фактом це або ділянка землі або будівля, або непрацюючі підприємства. Наприклад, як не смішно, але це може бути лазня, тому що лазні за кількістю - це найбільш популярний об'єкт, який продає Фонд держмайна, адже їх раніше було багато", - зазначив Нефьодов.

Нагадаємо, раніше перший заступник глави МЕРТ заявив про відсутність альтернативи приватизації більшості держпідприємств.