ua en ru

МЕРТ попередив про ускладнення транзитних перевезень українських товарів через територію РФ з 1 січня

МЕРТ попередив про ускладнення транзитних перевезень українських товарів через територію РФ з 1 січня Фото: МЕРТ

Росія може вжити особливі заходи контролю за транзитними перевезеннями по своїй території в треті країни деяких українських товарів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України попередило про можливі ускладнення транзитних перевезень українських товарів через територію Росії з 1 січня 2016 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

нагадаємо, Росія з 1 січня 2016 року вводить санкції проти України, які включають мита та продуктове ембарго, аналогічне до чинного щодо країн, які підтримали санкції проти РФ.

Очікується, що Росія зробить особливі заходи контролю за транзитними перевезеннями по території РФ в треті країни тих українських товарів, які з 1 січня будуть заборонені для імпорту.

"Крім цього, Російська Федерація наполягає на зменшенні обсягів квот, як на двосторонні перевезення, так і на транзитні перевезення в рамках угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про міжнародне автомобільне сполучення. Просимо врахувати зазначену інформацію при плануванні поставок товарів походженням з України транзитом через територію Російської Федерації в треті країни", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє Кабінету міністрів застосовувати заходи економічного характеру у відповідь на дискримінаційні дії держави-агресора щодо України.