ua en ru

МЕРТ передасть Ради проекти законів щодо інтелектуальної власності найближчим часом

МЕРТ передасть Ради проекти законів щодо інтелектуальної власності найближчим часом Фото: Юлія Ковалів

В Україні збираються боротися з інтернет-піратством

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) обіцяє найближчим часом внести до Верховної Ради України законопроекти щодо захисту прав інтелектуальної власності. Про це під час брифінгу повідомила заступник міністра економічного розвитку України Юлія Ковалів, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні Мінекономіки розробило перелік тих кроків та заходів, щоб навести порядок у захисті прав інтелектуальної власності. Серед перших кроків - це врегулювання інтернет-піратства",- повідомила Ковалів.

Вона повідомила про презентації найближчим часом законопроект, який буде запобігати явища шахрайства у сфері прав власності.

Інший законопроект, за її словами, торкнеться ІТ-галузі.

Ковалів повідомила, що пакет законопроектів щодо захисту прав інтелектуальної власності буде переданий на розгляд Верховної Ради вже найближчим часом.

"Найближчим часом ми передамо їх на розгляд ВР", - сказала вона.

За словами заступника голови МЕРТ, за минулий рік в Україні було зібрано 60 млн грн за використання авторських прав, що в рази менше, ніж у країнах Європейського союзу.

Нагадаємо, в серпні Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) представило план реформ у сфері інтелектуальної власності.