ua en ru

МЕРТ хоче відтермінувати маркування продукції за міжнародною системою до 2021 року

МЕРТ хоче відтермінувати маркування продукції за міжнародною системою до 2021 року Ілюстративне фото (www.oiml.org)

Підприємствам не вистачило трьох років, щоб початки маркувати свою продукцію за міжнародною системою вимірювання

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запропонувало перенести введення в дію наказу 2015 року "Про затвердження визначень основних одиниць SI…" з 1 січня 2019 року на 1 січня 2021 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект наказу міністерства.

У МЕРТ пояснюють свою ініціативу необхідністю перехідного періоду, "який дасть суб’єктам господарювання достатній час для адаптації і поступового переходу до міжнародних позначень одиниць вимірювання при зміні маркування та списанні залишків існуючих пакувальних матеріалів".

Нагадаємо, що у 2014 році в Україні був ухвалений закон "Про метрологію та метрологічну діяльність", згідно з яким "в Україні застосовуються одиниці вимірювання Міжнародної системи одиниць (SI), прийнятої Генеральною конференцією з мір та ваг і рекомендованої Міжнародною організацією законодавчої метрології".

У 2015 році Міністерство економічного розвитку і торгівлі ухвалило наказ "Про затвердження визначень основних одиниць SI, назв та визначень похідних одиниць SI, десяткових кратних і частинних від одиниць SI, дозволених позасистемних одиниць, а також їх позначень та Правил застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин". Цим наказом підприємствам надався перехідний період до 1 січня 2019 року, щоб перейти на міжнародну систему маркування продукції.