ua en ru

Рада прийняла закон про метрологію

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 4583 "Про метрологію та метрологічну діяльність".

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 4583 "Про метрологію та метрологічну діяльність". За відповідне рішення проголосували 274 нардепи.

Законопроект передбачає розмежування регуляторних, наглядових та господарських функцій у сфері метрології, розширення застосування механізмів акредитації, гармонізація законодавчих актів у повному обсязі з документами Міжнародної організації законодавчої метрології, актами законодавства Європейського союзу з питань метрології та документами Європейської співпраці із законодавчої метрології, створення державної метрологічної інспекції.

Документ також пропонує запровадити адміністративну відповідальність стосовно порушення умов і правил проведення повірки засобів вимірювальної техніки та виконання вимірювань, уточнити визначення терміну "сертифікат відповідності" та уточнити назви документів дозвільного характеру.

Нагадаємо, 15 травня 2014 р. Рада вже розглядала цей документ. За нього тоді проголосувало лише 208 парламентаріїв. Тоді було прийнято рішення про направлення цього законопроекту на повторне перше читання.