ua en ru

Заходи в рамках спецоперації ГПУ та СБУ проводяться за трьома статтями кримінального кодексу

Заходи в рамках спецоперації ГПУ та СБУ проводяться за трьома статтями кримінального кодексу Фото: спікер СБУ Олена Гітлянська

Злочинне угрупування користувалося послугами конвертаційних центрів

Оперативні заходи в рамках спецоперації Генеральної прокуратури України (ГПУ) та Служби безпеки України (СБУ) проводяться за трьома статтями Кримінального кодексу України - ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") та ст. 349 ("Захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника") Кримінального кодексу України. Про це під час брифінгу заявив помічник Генерального прокурора України Владислав Куценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Основні статті, по яким зараз проводяться заходи: це 255 ст. Кримінального кодексу України, тобто створення та діяльність злочинного угрупування; 191 ст. - розкрадання майна та 349 ст., пов'язана з викраденням людей", - повідомив Куценко.

Водночас речник СБУ Олена Гітлянська заявила, що одним із епізодів справи є розкрадання коштів з фонду, який збирав гроші для бійців АТО.

"Вони (злочинне угрупування - ред.) використовували фонд, який був створений спеціально для бійців АТО, куди прості громадяни по копійчині здавали свої кошти для того, щоб допомогти бійцям, які сьогодні перебувають на фронті. Інколи віддавали бабусі останнє. І ці люди, організувавшись, викрадали кошти", - сказала вона.

Речник СБУ уточнила, що таким чином угрупування розікрало майже 40 млн грн.

"Сьогодні встановлено, що з цього фонду, який був спрямований для бійців на передовій, було викрадено близько 40 млн грн, і при чому ці кошти потім використовувалися на придбання коштовних речей, на придбання автомобілів", - заявила Гітлянська.

Також вона заявила, що злочинне угрупування користувалося послугами конвертаційних центрів.

"Це злочинне угрупування користувалося послугами конвертаційних центрів", - повідомила Гітлянська.

Нагадаємо, СБУ підтвердила затримання лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.