ua en ru

Меркель на зустрічі з Трампом підніме питання санкцій і "Північного потоку-2"

Меркель на зустрічі з Трампом підніме питання санкцій і "Північного потоку-2" Фото: Ангела Меркель (president.gov.ua)

Меркель їде до США домовлятися по газопроводу, санкцям і торгівлі

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на переговорах з президентом США Дональдом Трампом 27 квітня 2018 року підніме питання санкцій проти Росії та газопроводу "Північний потік-2". Про це пише Deutsche Welle.

Повідомляється, що головною темою зустрічі лідерів Німеччини і США стане проблема можливої торгової війни і негативні наслідки санкцій США проти РФ для пов'язаних з Росією німецьких компаній. Ще однією важливою темою буде будівництво газопроводу "Північний потік - 2", так як німецька сторона побоюється можливих санкцій США щодо російського "Газпрому".

Крім того, сторони обговорять конфлікти в Сирії, ситуацію на Донбасі, а також проблеми Північної Кореї та іранської ядерної програми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина прогнозує введення мит США на сталь і алюміній для Євросоюзу з 1 травня. Відомо, що важливою темою переговорів Меркель і Трампа стане конфлікт навколо нових мит на алюміній і сталь. Також Федеральне об'єднання німецької промисловості (BDI) висловило надію, що Меркель зможе переконати лідера США піти на поступки в суперечці навколо нових мит.