ua en ru

Німеччина прогнозує введення мит США на сталь і алюміній для ЄС з 1 травня

Німеччина прогнозує введення мит США на сталь і алюміній для ЄС з 1 травня Фото: Ангела Меркель (flickr.com dirkvorderstrasse)

Меркель їде домовлятися з Трампом

В уряді ФРН вважають, що Вашингтон не продовжить дію виняткових умов для європейських країн щодо нових мит на сталь і алюміній. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Зокрема, згідно з заявою уряду ФРН, США не подовжать дію виключного порядку для європейських країн щодо мит на сталь і алюміній і прогнозує вступ мит з 1 травня.

"З сьогоднішньої точки зору слід припустити, що мита почнуть діяти з 1 травня", - повідомило ЗМІ джерело в урядових колах.

Як відомо, канцлер ФРН Ангела Меркель в четвер вилітає до Вашингтона на зустріч з президентом Дональдом Трампом.

Зокрема, важливою темою переговорів 27 квітня стане конфлікт навколо нових мит на алюміній і сталь.

Також варто відзначити, що Федеральне об'єднання німецької промисловості (BDI) висловило надію, що Меркель зможе переконати Трампа піти на поступки в суперечці навколо нових мит.

"Передбачені мита є серйозним випробуванням для трансатлантичних відносин", - заявив глава організації Дітер Кемпф (Dieter Kempf) 26 квітня. Він закликав федерального канцлера у розмові з американським президентом вказати на потенційну небезпеку подібних заходів для світової торгівлі, а також і для економіки самих Сполучених Штатів.

"США повинні вирішувати торговельні конфлікти в діалозі і спільно з Всесвітньою торговельною організацією", - підкреслив Кемпф.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Євросоюз слідом за Китаєм подав скаргу у Всесвітню торговельну організацію (СОТ) і зажадав звільнення від мит США на сталь і алюміній.