ua en ru

Меркель з Трампом обговорили окупацію Криму та ситуацію на сході України

Меркель з Трампом обговорили окупацію Криму та ситуацію на сході України Фото: Дональд Трамп і Ангела Меркель (facebook)

Зі слів канцлера ФРН, ніхто не хоче погіршення відносин з РФ, але "речі потрібно називати своїми іменами"

Під час зустрічі канцлера ФРН Ангели Меркель з президентом США Дональдом Трампом обговорювалася в тому числі окупація Криму та врегулювання ситуації на сході України. Про це заявила Меркель на прес-конференції після переговорів у Вашингтоні, передає "Укрінформ".

"Звичайно ж, ми говорили про Україну, де ми дуже тісно працюємо разом в тому, що стосується дій Росії через окупацію Криму і ситуації на сході України", - повідомила Меркель.

Канцлер ФРН висловила велике задоволення тим, що американська адміністрація дуже тісно працює з цієї тематики з партнерами, що, зі слів Меркель, розширює формат Мінських угод.

Меркель додала, що з точки зору протистояння, конфлікту з Росією, ролі Росії в Сирії між Берліном і Вашингтоном, є велика єдність думок.

"Ніхто не зацікавлений в тому, щоб не мати хороших відносин з Росією, але там, де мова заходить про конфлікти, про те, що відбуваються якісь речі, наприклад, в Україні, речі треба називати своїми іменами, і принцип територіальної незалежності країни, такої як Україна, вкрай важливий і повинен дотримуватися", - заявила канцлер.

Щодо проблеми санкцій, Меркель зазначила, що вона може в будь-який момент поставити запитання американській стороні, коли вони виникають, і що в процесі ухвалення санкцій (через Конгрес) здійснюється обмін думками.

Зокрема, з її слів, за оцінкою наслідків санкцій для Європи, триває діалог з Міністерством фінансів.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп під час зустрічі 27 квітня також обговорили питання відносин з Росією і ядерну програму Ірану.