ua en ru

Трамп розповів про відносини з Росією і ядерну зброю Ірану

Трамп розповів про відносини з Росією і ядерну зброю Ірану Фото: Дональд Трамп, Ангела Меркель (facebook)

Канцлер ФРН зустрілася з президентом США

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп під час зустрічі обговорили питання відносин з Росією і ядерну програму Ірану. Про це Трамп сказав на брифінгу для журналістів 27 квітня, передає Reuters.

"Я вже багато разів говорив, що не було нікого, хто був би жорсткішим по відношенню до Росії, ніж я. З урахуванням сказаного, якщо б ми змогли порозумітися з Росією, то це було б добре, а не погано", - сказав Трамп.

Також Трамп заявив про те, що Іран не отримає ядерної зброї, але відмовився прокоментувати, чи може він розглянути питання про використання сили проти нього.

"Я не кажу про те, чи буду я використовувати військову силу, але я можу вам сказати, що він (Іран, - ред.) не буде робити ядерну зброю", - заявив Трамп.

Сьогодні, 27 квітня канцлер ФРН Ангела Меркель прибула в Вашингтон з офіційним візитом, у ході якого зустрілася з президентом США Дональдом Трампом.

Основними темами переговорів повинні були бути врегулювання ситуації в Сирії, звільнення німецьких компаній від антиросійських санкцій, ядерна угода з Іраном, дисбаланс у двосторонніх економічних відносинах, а також фінансування НАТО.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за прогнозами головною темою зустрічі лідерів Німеччини і США повинна була стати проблема можливої торгової війни і негативні наслідки санкцій США проти РФ для пов'язаних з Росією німецьких компаній. Ще однією важливою темою буде будівництво газопроводу "Північний потік - 2", так як німецька сторона побоюється можливих санкцій США щодо російського "Газпрому".