ua en ru

Меркель пообіцяла розслідувати обставини мюнхенської стрілянини

Меркель пообіцяла розслідувати обставини мюнхенської стрілянини Фото: Ангела Меркель прокоментувала стрілянину в Мюнхені

Вона також висловила своє співчуття близьким загиблих

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що обставини п’ятничної стрілянини у Мюнхені, де загинуло 10 людей, будуть повністю розслідувані. Вона висловила своє співчуття близьким загиблих, передає Польське радіо.

Голова німецького уряду анонсувала ґрунтовне розслідування обставин вчорашньої трагедії. Також вона запевнила, що держава та її правоохоронні служби робитимуть усе, аби запевнити безпеку та свободу всім жителям Німеччини.

Меркель також подякувала за міжнародну підтримку її країни.


"Добре знати, що можна розраховувати на солідарність багатьох громадян, а також про те, що ми маємо численних друзів у боротьбі з насильством і тероризмом", - сказала вона.

Канцлерка похвалила професіоналізм поліції та солідарність, проявлену жителями міста, коли вони відкривали двері своїх домівок усім, хто застряг у паралізованій аґломерації.

Нагадаємо, раніше мюнхенська поліція повідомила, що напасник у мюнхенському торговельному центрі не керувався політичними чи релігійними мотивами. На думку слідчих, він діяв у стані афекту. При тому, злочинець мав психічні проблеми.