ua en ru

Меркель як і раніше не виключає введення чергових санкцій проти РФ через ситуацію в Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель як і раніше не виключає введення чергових санкцій щодо Росії через ситуацію в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель як і раніше не виключає введення чергових санкцій щодо Росії через ситуацію в Україні. Про це вона сказала на спільній з генсеком НАТО Андерсом Фог Расмуссеном прес-конференції у Берліні, повідомляє "Ехо Москви".

Водночас Меркель зазначила, що питання про доцільність додаткових санкцій ще потребує додаткового обговорення.

Зазначимо, влада ЄС наполягала на тому, що до 30 червня має бути створений механізм припинення вогню і відновлення контролю над російсько-українським кордоном. При цьому Євросоюз заявляв про готовність ввести додаткові санкції проти РФ у разі невиконання цих вимог.

Однак на сьогоднішній день рішення про санкції так і не було прийнято.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Євросоюз ввів санкції проти російських чиновників, депутатів та журналістів, загалом проти 33 осіб.

Рада ЄС пояснила, що керівництво Євросоюзу вважає включених у список осіб винними у підриві територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Пізніше заявлялося про можливість введення масштабних економічних санкцій, спрямованих проти цілих галузей економіки Росії, в тому числі енергетики. Однак представники влади ЄС сумнівалися в необхідності введення санкцій проти енергетики Росії.