ua en ru

Меркель засудила масові напади на жінок у Кельні

Меркель засудила масові напади на жінок у Кельні Фото: Ангела Меркель

У нападах брали участь близько 1 тис. осіб

Канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила масові напади на жінок у новорічну ніч в Кельні і зажадала притягнути винних до відповідальності. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на заяву офіційного представника уряду ФРН Штеффена Зайберта.

За словами Зайберта, Меркель провела телефонну розмову з градоначальником Кельна Генріеттою Рекер і обговорила з нею ситуацію, що складається.

"Федеральний канцлер висловила обурення у зв'язку з що викликають огиду нападами і сексуальними домаганнями, які вимагають жорсткого відповіді правової держави", - заявив Зайберт.

Як повідомляється, близько 90 жінок звернулися в правоохоронні органи із заявами про сексуальних домаганнях, які у новорічну ніч відбулися на площі перед головним залізничним вокзалом Кельна і прилеглих вулицях. У місті скликаний кризовий штаб по з'ясуванню всіх обставин події.

Як раніше повідомляли в поліції, у нападах, які відбувалися в різний час і в різних місцях, брали участь близько 1 тис. чоловік, переважно, люди "арабської чи північноафриканській зовнішності".

Нагадаємо, у Кельні відбулися зіткнення між ксенофобами і їх противниками.