ua en ru

Путіна закликали до "негайного" виконання мінських угод

Путіна закликали до "негайного" виконання мінських угод Фото (зліва направо): Володимир Путін, Франсуа Олланд і Меркель

Лідери "нормандської четвірки" провели переговори без Петра Порошенка

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд закликали Президента Росії Володимира Путіна до "негайного" виконання мінських угод. Про це йдеться в повідомленні прес-служби французького лідера.

"Вони відзначили Президенту Путіну на необхідності негайного просування в реалізації всіх заходів, прийнятих в Мінську 12 лютого", - сказано в повідомленні.

У той же час в повідомленні прес-служби Кремля йдеться, що в ході переговорів російська сторона висловила стурбованість у зв'язку з постійними обстрілами цивільних об'єктів, які, на думку Москви, здійснюють українські силовики.

Особливу увагу, як зазначили в Кремлі, сторони приділили діяльності чотирьох робочих підгруп у рамках Контактної групи. Олланд і Меркель у розмові з Путіним відзначили, що хотіли б бачити конкретні результати діяльності чотирьох робочих підгруп, які були створені 6 травня.

Відзначимо, Президент України Петро Порошенко в розмові участі не брав.

Нагадаємо, учасники переговорів домовилися, що дипломатичні представники "нормандської четвірки" зустрінуться 10 червня в Парижі для обговорення виконання мінських угод.