ua en ru

Меркель і Макрон рекомендують саміту ЄС продовжити санкції проти Росії, - джерело

Меркель і Макрон рекомендують саміту ЄС продовжити санкції проти Росії, - джерело Фото: Ангела Меркель і Еммануель Макрон (flickr.com avrilfan27)

Однак деякі країни - члени ЄС виступають проти автоматичного продовження санкцій проти РФ

Лідери Німеччини і Франції Ангела Меркель і Еммануель Макрон рекомендуватимуть главам держав і урядів країн Європейського союзу на саміті 22-23 червня продовжити економічні санкції відносно Росії. Про це пише ТАСС, посилаючись на джерело в Раді ЄС.

"Очікується, що Макрон і Меркель дадуть рекомендацію продовжити санкції проти Росії", - розповіло джерело.

За його словами, голова Європейської ради Дональд Туск зможе запустити процедуру продовження обмежувальних заходів.

"Це буде політичне рішення (на саміті, - ред.), потім нам потрібно буде оформити його юридично, офіційно. Рекомендація дозволить Туску почати процедуру, як це було в грудні", - пояснив дипломат.

Разом з тим джерело підкреслило, що деякі країни - члени Євросоюзу, як і раніше виступають проти автоматичного продовження санкцій відносно РФ.

"Є країни, які вважають, що не повинно бути автоматичної процедури. Вони вважають, що потрібна ясна рекомендація лідерів Франції та Німеччини, так як вони беруть участь у "нормандському форматі", - сказав він.

Відзначимо, пакет економічних санкцій проти Росії закінчується 31 липня.

Нагадаємо, верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні раніше заявила, що ЄС може прийняти рішення про продовження секторальних санкцій проти Російської Федерації до кінця липня.