ua en ru

Меркель і Макрон закликали президентів України і РФ припинити вогонь на Донбасі

Меркель і Макрон закликали президентів України і РФ припинити вогонь на Донбасі Фото: Еммануель Макрон і Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Після телефонної розмови в "нормандському форматі" ситуація з безпекою на Донбасі не покращилася

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали Росію і Україну докласти більше зусиль для повного припинення вогню на сході України. Про це говориться в спільній заяві двох лідерів, текст якого розповсюдила прес-служба німецького уряду.

Так, лідери констатують, що після телефонної розмови в "нормандському форматі", який відбувся 22 серпня, ситуація з безпекою на сході України суттєво не покращилася, а узгоджене минулого тижня припинення вогню "дотримується не в повному обсязі".

Згідно з текстом повідомлення, досі відбуваються численні порушення режиму тиші, в тому числі з використанням важкої зброї.

Спостережна місія ОБСЄ продовжує отримувати повідомлення з погрозами, а також стикається з обмеженням свободи пересування, особливо на підконтрольних територіях Україні.

"Ми наполегливо закликаємо президентів Путіна і Порошенко повністю виконати дані ними зобов'язання, відкрито підтримати перемир'я і забезпечити передачу відповідних інструкцій військовим і сил на місцях", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери держав "нормандського формату" висловили рішучу підтримку режиму припинення вогню з нагоди початку навчального року.