ua en ru

Меркель ініціює створення кібервійськ у відповідь на гібридну війну РФ

Меркель ініціює створення кібервійськ у відповідь на гібридну війну РФ Фото: Ангела Меркель (bundeskanzlerin.de)

Канцлер виступає за підвищення військових витрат Німеччині

Німеччині слід створити кібервійська, оскільки гібридна війна є частиною військової доктрини Росії. Про це заявила німецький канцлер Ангела Меркель під час дебатів по оборонному бюджету в Бундестазі, повідомляє Die Welt.

"Було б правильним створити кібервійська, оскільки гібридна війна є частиною військової доктрини Росії - абсолютно офіційно", - сказала канцлер.

Вона зазначила, що виступає за збільшення оборонних витрат країни, підкресливши, що така ініціатива спрямована не на гонку озброєнь, а на підготовку до можливої обороні.

При цьому канцлер пояснила, що збільшення оборонного бюджету дозволить бійцям Бундесверу гідно виконувати завдання міжнародних місій НАТО та національної оборони.

"Звичайно, ми повинні бути готові до оборони. Інакше у нас немає шансів", - сказала глава німецького уряду.

Меркель підкреслила все зростаючу важливість для Німеччини "захисту на рівні країни та Альянсу" та акцентувала увагу на патрулювання повітряного простору країн Балтії та зобов'язання Бундесверу в Румунії і Болгарії.

Меркель в бундестаге

"Гибридная война - это часть военной доктрины таких стран, как Россия. И мы должны быть в состоянии защитить себя", - заявила Меркель, выступая перед депутатами в бундестаге.

Опубліковано DW (на русском) 16 травня 2018 р.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг сподівається, що країни НАТО збільшать витрати на оборону.