ua en ru

Столтенберг сподівається, що країни НАТО збільшать витрати на оборону

Столтенберг сподівається, що країни НАТО збільшать витрати на оборону Фото: Йенс Столтенберг (nato.int)

Столтенберг сподівається, що до 2024 року 15 країн НАТО будуть витрачати на оборону 2% ВВП

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг сподівається, що країни НАТО збільшать витрати на оборону. Про це він заявив в ході прес-конференції в Брюсселі, повідомляє прес-служба Альянсу.

Так, Столтенберг зазначив, що в 2014 році союзники погодилися виділяти на оборонні потреби 2% ВВП. Разом з тим, він зазначив, що в 2014 році тільки 3 країни виділив на оборону 2% ВВП, в цьому році очікується, що 8 країн будуть відповідати поставленій меті, а до 2024 року - 15 країн.

"Після багатьох років спаду, з 2014 року, ми спостерігаємо три роки збільшення витрат на оборону серед європейських союзників і Канади. Нараховано додаткових 46 млрд доларів. Національні плани показують, що ми можемо очікувати подальшого зростання. У 2014 році лише 3 союзника витратили 2% ВВП або більше на оборону. В цьому році ми очікуємо, що 8 союзників будуть відповідати поставлені меті. І до 2024 році ми очікуємо, що принаймні 15 союзників витратять 2% ВВП або більше на оборону. Це значний прогрес та гарний початок", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Столтенберг закликав членів НАТО більше протистояти Росії в кібервійні.