ua en ru

У мерії Дніпра на хабарі затримано високопоставлений чиновник з команди Філатова

У мерії Дніпра на хабарі затримано високопоставлений чиновник з команди Філатова Фото: затримання (flickr.com nab/ukr)

Чиновники мерії не вірять, що їхній колега брав хабар і вважають подію непорозумінням

Увечері 20 червня у Дніпрі затримали начальника управління торгівлі міськради Олександра Каховського. Чиновника підозрюють в отриманні хабара. Про це повідомляють українські ЗМІ.

За даними співробітників міськради, в кінці робочого дня в приміщення мерії, розташованому по вул. Короленка, прийшли люди в масках і почали проводити обшук і виносити комп'ютери. Як зазначив на своїй сторінці у мережі Фейсбук депутат міськради Дмитро Хозін, це були співробітники національної поліції.

Каховського сьогодні пов'язав ОБЕП. Інформація від працівників Нацполиции.

Опубліковано Khozin Dmytro 20 червня 2017 р.

Вони і затримали Олександра Каховського у підозрі в отриманні хабара. За даними джерел, чиновник поскаржився на проблеми з серцем, йому викликали швидку допомогу, але лікарі не зафіксували небезпечного для життя стану.

За даними громадського активіста Олександра Снисаря, Каховського і працівника його управління Катюжаного затримали співробітники прокуратури Дніпропетровської області та УЗЭ у Дніпропетровській області при отриманні чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 5400 грн.

"За наявною інформацією начальником управління торгівлі департаменту економіки, фінансів і бюджету ДГС Каховським, провідним спеціалістом КП ДМР Катюжаным була створена злочинна схема одержання неправомірної вигоди при укладанні договорів на використання об'єктів благоустрою міста. Неправомірна вигода перераховувалася у безготівковій формі, шляхом укладення фіктивних договорів з підприємцями на надання консультаційних послуг і їх подальша оплата. Далі, грошові кошти конвертувалися (готівка) і присвоювалися фігурантами схеми. Тільки за три місяці по одній з груп розміщених об'єктів благоустрою було отримано неправомірної вигоди у розмірі 110000 грн.", — написав Снісарь у Фейсбуці.

КАХОВСЬКИЙ ПРОДОВЖЕННЯ (подробиці). Непугливым, свідомим підприємцям на замітку, кому давали на підпис в д...

Опубліковано Олександром Снісаром 20 червня 2017 р.

"Слід зазначити, що дана схема діє і при укладанні договорів на використання інших груп об'єктів благоустрою (кіоски, павільйони тощо). Прохання до всіх небайдужих підприємців, яким нав'язували консультаційні послуги, звертатися з відповідними заявами до прокуратури Дніпропетровської області, УЗЭ Дніпропетровської області", - стверджує Олександр Снісарь.

Заступник міського голови Михайло Лисенко, коментуючи затримання Каховського, заявив, що розмови про знятті коштів з рахунку КП звучать смішно. "Це просто неможливо!", - зазначив заступник Бориса Філатова.

Чиновники мерії не вірять, що їхній колега брав хабар і вважають подію непорозумінням.

Олександра Каховського, який довгий час очолював комунальне підприємство "Управління з організації контролю благоустрою об'єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності", в Дніпрі часто дорікали у вибірковому знесення яток, пояснюючи це особистими відносинами з їх власниками.

Відомий політичний експерт з Дніпра Андрій Золотарьов стверджував, що конфлікти між міською владою і малими підприємцями – власниками/орендарями Мафів (кіосків) в Дніпрі, стали результатом переділу ринку вуличної торгівлі членами команди Філатова.

"З дозволу Філатова начальник департаменту торгівлі Руслан Мороз та директор профільного КП з контролю над благоустроєм Олександр Каховський (обидва вони отирались навколо ОДА при губернаторстві Коломойського) в ручному режимі приймають рішення про знесення тих чи інших кіосків, а через два-три тижні видають на "вакантні місця" документи на встановлення нових кіосків Йде банальний переділ ринку", - зазначав політолог.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що за інформацією народного депутата Віталія Купрія, Генеральна прокуратура України розслідує корупційну схему по розкраданню коштів, які платили комунальникам громадяни Дніпра і ряду інших міст Дніпропетровської області за обслуговування багатоквартирних будинків, тепло і водопостачання, в якій фігурують бізнесмен Володимир Дубінський і заступник Бориса Філатова, віце-мер Дніпра Михайло Лисенко