ua en ru

Мер Черкас подав позов до районного суду з вимогою скасувати рішення міськради про його відставку

Відправлений у відставку черкаський мер Сергій Одарич ще минулого тижня подав позов до Соснівський районний суд Черкас з вимогою скасувати рішення міської ради від 24 квітня про його відставку. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Одарич наполягає, що депутати не мали права достроково припиняти його повноваження, оскільки факт правопорушення з його боку має встановити суд, чого не було зроблено.

Також він вважає, що депутати порушили права територіальної громади міста, проголосувала за нього як мера.

"Я залучаю не одного, а групу адвокатів, які будуть вести цю справу. При підготовці до розгляду справи в суді ми зараз використовуємо приклади, коли аналогічні рішення міськради про дострокове припинення повноважень міського голови брали в Луганську і Львові. Тому я формую групу адвокатів, щоб спробувати раз і назавжди поставити крапку в цьому питанні. Щоб у майбутньому в інших містах не виникало спокуси проводити політичну розправу з міськими головами , - сказав Одарич.
Він сподівається, що розгляд його позову почнеться після травневих свят.

Сьогодні Черкаська міська рада на черговому засіданні обрала нового секретаря міськради-комуніста, який і став виконуючим обов'язки мера, і новий виконком замість розпущеного раніше.

Читайте також: Мера Черкас приватна охорона не пропустила в робочий кабінет