ua en ru

Менше половини українців підтримують інтернет-голосування на виборах

Менше половини українців підтримують інтернет-голосування на виборах Фото: голосування на виборах (Віталій Носач, РБК-Україна)

Вибори в смартфоні поки не знаходять підтримки у суспільстві

Запровадження інтернет-голосування на виборах підтримують 37%українців, у той час як 48% респондентів виступають проти. Про це свідчать дані опитування КМІС, проведеного в жовтні 2019 року.

Менше половини українців підтримують інтернет-голосування на виборах

Дані опитування свідчать, що українці висловлюють занепокоєння щодо безпеки інтернет- голосування. Зокрема, 51% респондентів вважають, що Інтернет-голосування не повістю гарантує таємницю голосування, наприклад люди побачити екран комп'ютера або мобільного пристрою.

Менше половини українців підтримують інтернет-голосування на виборах

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування серед 2002 респондентів по всій Україні крім окупованих Росією територій. Польовий етап було проведено з 29 вересня по 15 жовтня 2019 р. Похибка вибірки не перевищує 2,2%. Опитування було проведено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Нагадаємо, за даними опитування фонду "Демократичні ініціативи", адміністративними послугами у режимі онлайн користувалися тільки 5% громадян України.

За даними опитування компанії Research & Branding Group, на початку 2019 року більше половини українців (55%) вже мали такий девайс, як смартфон, тоді як 45% поки їм не обзавелися.