ua en ru

Менше 4% українців довіряють російським ЗМІ, - опитування

Менше 4% українців довіряють російським ЗМІ, - опитування Фото: менше 4% українців довіряють російським ЗМІ

Вкрай низький рівень довіри мають також політичні партії і комерційні банки

Згідно з опитуванням про ставлення громадян України до суспільних інститутів, проведеним соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 26 квітня 2017 року, лише 3,4% українців довіряють російським ЗМІ, у той час як 85,2% не довіряють. Про це повідомляється в прес-релізі Центру.

Так, вкрай низький рівень довіри мають також політичні партії і комерційні банки. Згідно з опитуванням, партіям довіряють лише 8,6% громадян, не довіряють 83,5%. Банки викликають довіру у 10,4% українців і недовіру у 83,9%.

"Серед інститутів держави та суспільства найбільшу довіру громадян мають волонтерські організації (їм довіряють 66% опитаних), Церква (63,3%), Збройні Сили України (55,9%), Національна гвардія України (49%), добровольчий рух (територіальна оборона) (45,2%), Державна служба з надзвичайних ситуацій (45%) – число респондентів, які довіряють цим інститутам, на статистично значимому рівні перевищує число тих, хто їм не довіряє", - йдеться в опитуванні.

Повідомляється, що в опитуванні брали участь 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що показник схвалення діяльності президента РФ Володимира Путіна знизився.