ua en ru

Меморандум з МВФ: Рада в червні повинна забезпечити умови для створення антикорупційного суду

Меморандум з МВФ: Рада в червні повинна забезпечити умови для створення антикорупційного суду Меморандум з МВФ на фінальній стадії узгодження

Меморандум з МВФ містить окремий "антикорупційний" розділ

Останній проект меморандуму з МВФ передбачає, що до кінця червня 2017 року Верховна Рада прийме зміни до законодавства, необхідні для створення антикорупційного суду. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "МВФ кличе: на що готова піти Україна заради траншу в 1 мільярд доларів".

Забезпечення законодавчих умов для створення антикорупційного суду є одним із низки структурних "маяків", які у вигляді зобов'язань бере на себе Українська сторона в меморандумі з МВФ для продовження виділення валютних траншів.

Крім того, в "антикорупційний" розділ меморандуму з МВФ присутній ряд інших зобов'язань. Зокрема, до 1 квітня Національне агентство з протидії корупції має опублікувати декларації доходів і майна чиновників і директорів держпідприємств

До кінця травня Рада повинна прийняти закон, що розширює повноваження Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

А до кінця квітня 2017 року в Україні має з'явитися комісія з зовнішнього аудиту діяльності НАБУ.

Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова повідомила, що підписання меморандуму з МВФ знаходиться на фінальній стадії.